RSS

Antara TV Plasma, LCD dan LED?

03 Jan

Melihatkan tajuk artikel ni je, boleh agak apa yang bermain di minda anda? Tunggu dulu, kita kena dapatkan info sebanyak yang boleh, baru lah kita akan dapat jawapan yang betul. Ok, berikut adalah beberapa idea yang boleh diguna pakai:

  • Tapi sedikit nasihatlah…if plasma hati2 ngan penggunaan letriknye…efek mase panjang.
  • plasma sesuai untuk gamerz dan skrinnya daripada kaca. Toreh tak calar.
  • if LCD hati2 ngan engine die…silap beli gamba xcantik. Warna hitam dia tidak original.
  • if LED …so far yg efect is our poketlah…the bigger the kempislah our poket. LED TV punye panel is LCD cume backlight dia pakai LED.. teknologi ni basically nak kasi TV tu lagi nipis dan save energy. In term of picture quality setahu saya sepatutnye takde beza dgn normal LCD. Yang ramai org tak puas hati sbb dia punye price tu terlampau mahal compared to nomal LCD utk benda yg lebih kurang sama.Warna hitam memang pure, sama macam tv biasa.
  • Kalau pakai utk movie, ambik LCD. kalau untuk astro, ambik la plasma..
 
Leave a comment

Posted by on January 3, 2012 in Blogger Tips

 

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: