RSS

Wordless Wednesday #5

Gambar koleksi original dreamphotostory akan menyusul nanti.

 
Leave a comment

Posted by on January 11, 2012 in Photo Gallery

 

Tags: , , , ,

Lebih Berjaya dan Berjaya Perlukan Doa

Rabbighfirli.. (Tuhanku, ampuni aku..)
Diamlah sejenak, buka dada dan diri kita untuk menerima ampunan dari Allah seperti membuka diri ketika merasakan hembusan angin sepoi-sepoi atau menerima curahan air hujan ketika kita masih kecil Tetaplah membuka diri kita untuk menerima ampunan Allah.  Ulangi permintaan itu beberapa kali hingga kita merasakan ketenangan.
Kemudian sampaikanlah permintaan kedua,

Warhamni.. (Sayangi aku..)
Diam dan tundukkanlah diri kita untuk menerima kasih-sayang Allah yang tak terhitung besarnya.  Bukalah dada kita seluas-luasnya agar semakin banyak kasih-sayang Allah yang kita terima.  Ulanglah beberapa kali hingga kita merasa cukup. Berturut-turut sampaikanlah permintaan2 berikut dengan cara sebagaimana tersebut di atas, satu persatu.

Wajburnii..  (Tutuplah aib-aibku..)
Warfa’nii..   (Angkatlah darjatku..)
Warzuqnii.. (Berilah aku rezeki..)
Wahdinii..    (Berilah aku petunjuk..)
Wa’Aafinii.. (Sihatkan aku..)
Wa’fuannii..(Maafkan aku..)

Mohon Allah mendengar isi hati kita dan membantu kita menempuhi segala ujian yang datang dengan berjaya.

 
Leave a comment

Posted by on January 10, 2012 in Blogger Tips

 

Tags: ,

Kisah banding harga

Adakah anda membuat kajiselidik harga barang yang anda ingin beli terlebih dahulu atau terus beli tanpa sebarang perbandingan harga dibuat? Sekiranya anda mengabaikan penyataan tadi, anda sebenarnya mengabaikan hak anda sebagai pengguna.

Pada hujung minggu lepas saya sekeluarga membuat perbandingan harga ke atas sebuah barangan pengguna. Kami ke satu kedai kemudian ke satu kedai lain dan apa yang kami perolehi selain daripada harga barang secara purata, kami juga dapat maklumat tambahan berkenaan dengan barang tersebut.

Selain kedai yang berbeza, kami juga ke lokasi yang berbeza. Ada kedai di bandar, pinggir bandar dan dalam kawasan kampung. Jelas sekali harga lebih kurang sahaja tapi cara penjual menjual berbeza. Ada yang bagi diskaun, ada yang promosi ikut jenama, ada yang kutuk jenama lain dan satu yang paling menarik ialah terus bagi harga barang secara hutang. Yang lebih mencekik darah, jumlah bunga yang dikenakan lebih daripada harga barang tersebut. Sebagai contoh harga barang tersebut sekitar RM1100 tapi bayaran secara hutang menjadikan harga barang tersebut sebanyak RM2300. Bila kami mengatakan kami hendak membayar secara tunai, penjual tadi buat muka terkejut dan terus tidak mengendahkan kami. Apa lagi, kami terus berlalu sambil memikirkan kasihan kepada pembeli. Sudahlah ia di luar Bandar, kena pula bayar harga yang tinggi. Sungguh tidak patut.

 
Leave a comment

Posted by on January 9, 2012 in Blogger Tips

 

Tags: , , , ,

Apple – Introducing iPhone 4S

Vodpod videos no longer available.

 
Leave a comment

Posted by on January 5, 2012 in Photo Gallery

 

Tags: , , ,

Hong Kong Toy Story Land

Wish my dream come true

Vodpod videos no longer available.

 
Leave a comment

Posted by on January 5, 2012 in Photo Gallery

 

Tags: , , , , ,

Sesi Soal Jawab | Ustaz Azhar Idrus ft Zizan Raja Lawak

Sekali-sekala tengok Zizan macam malu.

Vodpod videos no longer available.

 
Leave a comment

Posted by on January 5, 2012 in Photo Gallery

 

Tags: , ,

Antara TV Plasma, LCD dan LED?

Melihatkan tajuk artikel ni je, boleh agak apa yang bermain di minda anda? Tunggu dulu, kita kena dapatkan info sebanyak yang boleh, baru lah kita akan dapat jawapan yang betul. Ok, berikut adalah beberapa idea yang boleh diguna pakai:

  • Tapi sedikit nasihatlah…if plasma hati2 ngan penggunaan letriknye…efek mase panjang.
  • plasma sesuai untuk gamerz dan skrinnya daripada kaca. Toreh tak calar.
  • if LCD hati2 ngan engine die…silap beli gamba xcantik. Warna hitam dia tidak original.
  • if LED …so far yg efect is our poketlah…the bigger the kempislah our poket. LED TV punye panel is LCD cume backlight dia pakai LED.. teknologi ni basically nak kasi TV tu lagi nipis dan save energy. In term of picture quality setahu saya sepatutnye takde beza dgn normal LCD. Yang ramai org tak puas hati sbb dia punye price tu terlampau mahal compared to nomal LCD utk benda yg lebih kurang sama.Warna hitam memang pure, sama macam tv biasa.
  • Kalau pakai utk movie, ambik LCD. kalau untuk astro, ambik la plasma..
 
Leave a comment

Posted by on January 3, 2012 in Blogger Tips

 

Tags: , ,